.

Psychosomatische Therapie

Als Msc. psychosomatisch (fysio)therapeut heeft aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van jou als mens beïnvloed. Bij psychosomatische klachten is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. De psychosomatische (fysio)therapeut helpt de cliënt om dit evenwicht te herstellen, door onder andere oefeningen. 

Het doel van de behandeling kan zijn:

  • Inzicht krijgen in de oorzaak van de klachten en de factoren die de klachten in stand houden.
  • Leren ontspannen en bewust worden van ademhaling.
  • Oefeningen doen om langzamerhand lichamelijk meer aan te kunnen.
  • Lichaamsbewustwording.
  • Zorgen dat iemand zijn eigen grenzen leert aanvoelen en respecteren (zowel lichamelijk als psychisch).
  • Inzicht krijgen in hoe iemand in het dagelijks leven omgaat met zijn klachten.
  • Het stimuleren van gedragsverandering om op een andere manier om te gaan met klachten.
  • Bevorderen van het vertrouwen in het lijfelijk functioneren, waardoor zelfvertrouwen en zelfbeeld positief beïnvloed wordt.

De problematiek rond psychosomatische klachten kan best complex zijn. Daarom werkt een psychosomatisch (fysio)therapeut vaak samen met huisarts, medisch specialist, psycholoog of bedrijfsarts. La Vi streeft er ook naar om een goede samenwerking te hebben met verloskundige, gynaecologen en bekkenspecialisten. 

Coaching

Steeds meer (aanstaande) moeders krijgen problemen in het dagelijks leven door het ervaren van stress. De ervaren stress kan voor disbalans zorgen, uitval op het werk, ontstaan van lichamelijke klachten of het gevoel hebben niet jezelf te zijn. 

Waarom dan coaching? 

Met coaching kom je in beweging en word je begeleid om jouw doelen te behalen en fijne veranderingen te bevorderen. Het is een proces van bewustwording, zelfinzicht, persoonlijke ontwikkeling en groei. We gaan samen met jou op zoek naar de oplossing voor een probleem. Dit is gericht op het hier-en-nu en de toekomst. We ondersteunen je om jouw doelen te realiseren en om in balans te komen met stress, uitdagingen, tegenslagen en wisselvalligheden in het gezinsleven en hoe mee om te gaan. We gaan daarbij op zoek naar jouw kwaliteiten en hulpbronnen en zorgen ervoor dat deze optimaal benut worden. We onderzoeken samen wat je waarden en overtuigingen zijn, wat je valkuilen zijn, welke uitdagingen je hebt en welke mogelijkheden er zijn.

Hoe ziet een coaching traject eruit?

Kennismakingsgesprek:  

Tijdens de kennismaking zorgen we voor een goede vertrouwensrelatie. Dit doen we door tijdens dit gesprek mijn visie en werkwijze in beeld te brengen. Na dit gesprek beslist jij of je door wil gaan met het coaching traject.

Start:

We doen een uitgebreide intake en eventueel onderzoek. We gaan op verkenning naar de persoonlijke doelen. Vervolgens zal er een op maat gemaakt plan van aanpak opgesteld en besproken worden. Het termijn en de intensiteit worden in overleg afgestemd op basis van ons advies en jouw persoonlijke voorkeuren.  

Coaching sessies:

Een coaching sessie duurt 60 minuten. de sessies bestaan uit gesprekken, ervaringsgerichte reflectie oefeningen en het aanleren van vaardigheden. Daarnaast zullen de sessies aangevuld worden met oefeningen en materialen voor in de thuissituatie. 

 

 
 
 
E-mailen
Bellen